KENNISSESSIES OVER VERMOGENSADVIES
Kennisbijeenkomsten voor onafhankelijke financieel adviseurs
VOORBEELDPROGRAMMA KENNISSESSIE
09.00 uur: Ontvangst
09.30 uur: Inleiding – Advies-Check
09.45 uur: Waarom vermogensadvies? – Robert-John Thomson – Nationale Nederlanden
10.15 uur: Vermogensbeheer en de rol van de adviseur – Marcel van de Meent – Care IS Vermogensbeheer
10.45 uur: Pauze
11.00 uur: Leidraad voor vermogensadvisering – Remy Salters – Scildon
11.30 uur: Advies-Check in de praktijk – Esther Waal – Advies-Check
12.00 uur: Einde
Inhoud kennisbijeenkomsten
Wat is de toegevoegde waarde van begeleiding bij vermogensgroei voor adviseur en klant?
Met welke regels en wetten heb je te maken als je klanten begeleidt bij vermogensopbouw?
Welke vormen van vermogensopbouw zijn er?
Voor wie?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor financieel adviseurs die hun werkterrein willen verbreden naar vermogensadvies, financiële planning en algeheel financieel advies.
De kennissessies zijn bijeenkomsten met een sterk educatief karakter. Om deze reden houden we de omvang van de sessies beperkt. Maximaal 50 financieel adviseurs zijn per kennissessie aanwezig. Meld je dus snel aan als een sessie bij jou in de regio plaatsvindt!
Waar en wanneer?
De kennissessies worden op regelmatige basis georganiseerd door heel Nederland. Wil je weten wanneer een kennissessie bij jou in de buurt plaatsvindt? Klik op de button hieronder en we houden je op de hoogte!
9.30 – 9.40 uur: Is vermogensadvisering interessant voor de adviseur?
Door: Esther Waal & Dirk de Vlaam, Advies-Check
Je helpt je klanten graag om verstandige financiële beslissingen te nemen. Steeds vaker is het daarbij nodig om de financiële situatie van je klant goed door te lichten en inzicht te krijgen in wat je klant nodig heeft om zijn financiële doelen te bereiken.
In de eerste plaats is dat ‘geld’. Maar met de huidige lage rente en steeds geringere fiscale voordelen wordt het steeds lastiger om lange termijndoelen te bereiken met sparen en besparen. Biedt beleggen soelaas?
Veel financieel adviseurs en financieel planners deinzen ervoor terug om beleggen op te nemen in de opties van een vermogensplan. En ook veel consumenten hebben weinig vertrouwen in beleggen.
Toch hoort beleggen thuis in vragen op het gebied van vermogensbegeleiding. En door de toenemende verantwoordelijkheid van consumenten voor hun eigen financiële toekomst én het onder druk staande verdienmodel van financieel adviseurs, kan vermogensbegeleiding de vertrouwensrelatie met een klant versterken én winstgevender maken.
Over Advies-Check
Advies-Check geeft financieel adviseurs en financieel planners inzicht in alle standaard beleggingsoplossingen die door banken, verzekeraars en vermogensbeheerders worden aangeboden voor een bepaald risicoprofiel. Met de vergelijkingstool van Advies-Check kunnen de beleggingsoplossingen worden vergeleken op onder meer kosten, rendement en risico.
11.15 – 11.45 uur: Is beleggen een alternatief voor sparen?
Door: Martijn Rozemuller, Think ETF’s
Martijn Rozemuller neemt de aanwezigen mee in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van beleggen en vermogensbeheer.
Over Think ETF’s
Think ETF’s is een aanbieder van Exchange Traded Funds (ETF’s) tegen lage kosten. De ETF’s zijn ‘pure’ trackers. Dit betekent dat er geen sprake is van tegenpartijrisico doordat de indices die gevolgd worden daadwerkelijk (fysiek) worden gekocht en onderliggende effecten niet worden uitgeleend.
Think ETF’s is in 2009 opgericht en is sinds 2010 een 60% dochter van BinckBank. Tevens zijn FlowTraders (24%) en de huidige directie (16%) aandeelhouders van Think.
10.45 – 11.15 uur: Waarom vermogensadvies?
Door: Robert-John Thomson, Nationale-Nederlanden
Robert-John Thomson bespreekt wat er komt kijken bij het bepalen van het risicoprofiel en welke verantwoordelijkheden een adviseur heeft.
Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden heeft ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is daarmee één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Nationale-Nederlanden biedt een ruim assortiment aan producten rond verzekeringen, pensioenen, banksparen, sparen, hypotheken, beleggingen en leningen.
In 2016 introduceerde Nationale-Nederlanden Beheer Beleggen. Beheerd Beleggen is een vermogensbeheerproduct. Hierbij bepaalt Nationale-Nederlanden samen met de klant en eventueel zijn financieel adviseur het beleggingsprofiel dat het beste bij de klant past. Nationale-Nederlanden belegt vervolgens conform het beleggingsprofiel van de klant.
11.00 – 11.30 uur: Waar zit het verdienmodel voor de adviseur?
Door: Jos van Heese, Asset Measurement
Jos van Heese bespreekt de verschillende manieren waarop de begeleiding bij vermogensopbouw financieel interessant kan zijn voor de onafhankelijk adviseur. Belangrijke aspecten hierbij zijn de wensen van de eindklant en de wensen van de financieel adviseur. In hoeverre wil de adviseur betrokken zijn bij de begeleiding. Deels of alles uitbesteden? Is de begeleiding een add-on op de dienstverlening of een integrale service?
10.05 – 10.30 uur: Vermogensadvies in je adviespraktijk
Door: Olaf van der Elst, Figlo
Olaf van der Elst bespreekt de keuzes die de klant en de financieel adviseur tegenkomt bij het analyseren van de haalbaarheid van financiële doelen.
Over Figlo
Figlo levert software die financieel inzicht en begrip op een consumentenniveau ondersteunt. Hun oplossingen worden geleverd aan financieel adviseurs in allerlei markten, waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen. Ontworpen om financiële zaken inzichtelijk te maken en laagdrempelige toegang te bieden tot deze belangrijke informatie.
9.40 – 10.05 uur: Waar zitten de doelstellingen van je klant?
Door: Lindenhaeghe
U heeft de benodigde kennis, u heeft de juiste diploma’s, u weet wat de AFM van u verwacht maar hoe vertaalt u dit naar de klant? Hoe beweegt u uw klanten om met u als adviseur van gedachten te wisselen over de doelen, wensen en gevoelens die zij hebben bij de ontwikkeling van hun vermogen? Deze sessie helpt u om uw kennis te vertalen naar de klant en uw advies te laten renderen.
Over LIndenhaeghe
Lindenhaeghe is een opleidings- en exameninstituut voor financieel professionals. Lindehaeghe wil professionele ontwikkeling toegankelijk maken en is in 2013, 2014 én 2015 uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland.
Lindenhaeghe helpt jaarlijks zo’n 60.000 professionals met het kiezen en volgen van een opleiding.