5 redenen om te kiezen voor vermogensbeheer ipv een profielfonds
Voor het derde jaar op rij heeft beleggen aan populariteit gewonnen. Voor een belangrijk deel is de groei te danken aan de groei van online vermogensbeheer. Is vermogensbeheer inderdaad dé manier om vermogen op te bouwen? Ook voor een adviseur die zijn klant begeleidt naar vermogensopbouw? 5 redenen om te kiezen voor een vermogensbeheerder ipv een profielfonds.
Nieuwe aanbieders in de vergelijkingstool
Niet alleen is het aantal beleggende consumenten flink gegroeid in 2018, ook het aantal aanbieders is behoorlijk gestegen. Natuurlijk hebben we de vergelijkingstool van Advies-Check hierop aangepast. Nieuw in de tool: Zwitserleven Beleggen, de Vermogensverzekering van Reaal, de beleggingsstrategieën van Slim Vermogensbeheer en Aegon Beheerd Beleggen.
Beleggen in Box 1 nog geen gemeengoed
Als het gaat om het pensioen, zitten veel consumenten niet te wachten op verhalen over eerste, tweede of derde pijlers, of Box 1, 2 of 3. Zij willen alleen weten of ze er later nog warmpjes bij kunnen zitten. Voor bijna een derde van de werkende Nederlanders is dat nog maar zeer de vraag. Zij bouwen minder op dan 70% van het laatst verdiende inkomen. Extra pensioenopbouw kan helpen. Maar via sparen is dat moeilijk. Biedt beleggen uitkomst?
Het Maggi-concept voor de financieel adviseur
Ondanks de vele vragen die mensen hebben op het gebied van sparen, beleggen en aflossen, maken er maar weinig de gang naar een adviseur. En wie dat wél doet, krijgt maar een beperkt advies. Het wordt tijd voor een beetje Maggi van de financieel adviseur.
Het complete verhaal over zorgplicht bij profielfondsen (deel 1)
Veel financieel adviseurs verwijzen mensen graag direct naar een vermogensbeheerder bij vragen over beleggen. Zo min mogelijk zorgplicht, lijkt hun credo. Toch onthouden adviseurs hun klanten zo van aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden. Met dank aan wet- en regelgeving, helaas.
Het complete verhaal over zorgplicht bij profielfondsen (deel 2)
In onderzoeken van Advies-Check komst steevast naar voren dat profielfondsen over het algemeen beter renderen dan modelportefeuilles van vermogensbeheerders. Beleggingstechnisch is er weinig onderscheid. Kostentechnisch wel, en dat verklaart het verschil in rendement. En dan is er nog een verschil: de zorg- en administratieplicht voor adviseurs. Dat verschil maakt hét verschil…
Het complete verhaal over zorgplicht bij profielfondsen (deel 3)
Wie als adviseur een bepaalde gemaksoplossing als een profielfonds adviseert aan zijn klant, heeft een Nationaal Regime-vergunning van de AFM nodig. Je gedraagt je dan namelijk als een ‘beleggingsonderneming’ waar zorgplicht en rapportageregels voor gelden. Sinds begin 2018 is MIFID II van kracht, met zwaardere regels voor beleggingsondernemingen. Wat betekent dit voor jou als je klanten wilt adviseren over profielfondsen?